Nya e-tidningsappar lanserade för Mittmedias 28 tidningar

Efter flera månaders arbete är migreringen till den nya e-tidningsplattformen på Mittmedia klar.

28 tidningar från Örebro och Nynäshamn i söder till Örnsköldsvik och Östersund i norr har fått nya appar för iOS och Android under november och december. Redan i september rullade vi ut den nya webbversionen på 20 sajter, t.ex etidning.gd.se och etidning.na.se

Med den nya Prenly-plattformen har Mittmedias e-tidningar både fått ett välbehövligt ansiktslyft och en modernare och stabilare teknik under huven. Det finns också flera nya funktioner och en teknik som gör det möjligt att göra digitala specialutgåvor.

E-tidningarna kan läsas som replika, precis som en traditionell tidning, genom att du bläddrar och zoomar som förut. Men du kan också klicka på alla artiklar så de öppnas i läsläge, där du själv kan anpassa typsnitt, storlek, radavstånd och bakgrundsfärg efter egen smak. 

Det finns också talsyntes som läser upp artiklarna, praktiskt för den som är synskadad. Du hittar bilagor och tilläggsprodukter, och senaste årets tidningar i arkivet. 

För att läsa e-tidningen behöver du vara prenumerant på något av nyhetspaketen Digital, Helg eller komplett. Vissa tidningar ingår i nätverk, så att om du prenumererar på t.ex Falu-Kuriren så kan du läsa fem andra dala-tidningar utan extra kostnad.

Här har jag gjort en guide till hur e-tidningen fungerar i iOS-enheter.

Och här en guide om hur e-tidningen fungerar i Android-enheter

Du hittar alla Mittmedias e-tidningar här.