Adiós, Metro

Efter 32 månaders konsultuppdrag lämnar jag Metro International i december 2014. Det sista som är kvar av högkvarteret i Sverige ska läggas ner och verksamheten flyttas till Chile. Mina anställda kolleger blir kvar en tid till för att överlämna till ett nytt team i Santiago.

De sista två månaderna har högkvarteret legat i Metro Sveriges nya lokaler på Regeringsgatan, dessförinnan fanns det i MTG:s hus på Ringvägen.

Jag kan se tillbaka på 32 månader med oavbruten tillväxt online. Metros alla sajter har nu över 30 miljoner användare i månaden. Jag har haft förmånen att jobba med en mängd intressanta människor över hela världen och haft täta Skype-kontakter med Indien, Mexiko, Chile, Frankrike, USA, och lärt mig mycket nytt under den här tiden. Jag har också fått resa till flera länder för att assistera lokala redaktörer.

Visst känns det tråkigt att lämna när det finns så mycket kvar att göra. Men jag kan med stolthet se tillbaka på allt vi har åstadkommit: en bra och välbesökt mobilsajt, en ny modern responsiv webb, smarta appar med push-notiser, struktur på statistiken, flera nya länder lanserade. Och mycket annat.