Från Aftonbladet till eget AB

Sedan maj 2021 arbetar jag för Textalk Media som affärsutvecklare och projektledare. Textalk driver bland annat publiceringsplattformen Prenly  som används av ett stort antal mediehus för att publicera e-tidningar som kan läsas på webb och i appar för iOS och Android.

Maj 2020 – april 2021 arbetade jag på Utbildningsradion (UR) som tf produktägare för urplay.se

2012 lämnade jag Aftonbladet efter många års anställning och bildade ett eget aktiebolag, Bjarne Frykholm AB. Sedan dess har jag arbetat för flera olika medieföretag som Metro International, LRF Media och Mittmedia/Bonniers.

2017 blev jag rekryterad till Mittmedia som teknisk projektledare. Jag ledde flera projekt: bygge av ny kundservice-portal i WordPress med självservice-tjänster för prenumeranter; bygge av e-handelslösningen Läsarshoppen på Askås e-handelsplattform; och som produktägare för e-tidningarna ledde jag projektet där vi tillsammans med Textalk Media migrerade och rullade ut Prenly som ny e-tidningsplattform för 28 tidningar.

2015-2017 arbetade jag för LRF Media som trafikspecialist online och produktutvecklare. Jag ledde flera digitala projekt, bland annat ombyggnaden av sajten ATL.nu, Lantbrukets affärstidning med specialtjänster för marknadsnoteringar.

2012- 2014 hade jag konsultuppdrag åt Metro International i rollen som global produktchef och utvecklade sajter och coachade användare i många länder. Genom ett konsekvent online-fokus lyckades vi på två år tredubbla totaltrafiken till runt 30 miljoner användare per månad, där mobila enheter stod för merparten av trafiken i flera länder. Under min tid på Metro International hade jag förmånen att få resa till bland annat Frankrike, USA, Mexiko, Guatemala och Puerto Rico för att assistera lokala online-team.

2007-2012 var jag redaktionell projektledareAftonbladet med inriktning på mobilsajten och apparna. Under de åren förändrades vårt mobila beteende totalt. För Aftonbladet betydde den tidiga satsningen på mobilt en enorm trafiktillväxt och en solid grund för dagens dominerande ställning i mobilen.

1998-2007 var jag webbredaktörAftonbladet under de år som internet växte och Aftonbladet.se cementerade rollen som svenskarnas primära nyhetskälla. 1998-2002 satt jag vid nyhetsdesken med ansvar för startsidan. Från 2002 var jag redaktör för specialsajterna Bil och Resa och från 2006 deltog jag i ett stort teknikprojekt då vi ersatte det egenbyggda publiceringssystemet bjarnux (döpt efter mina ursprungliga idéskisser) med det norska Escenic.

1987-1998 var jag redigerare på Aftonbladets papperstidning och fick vara med om den historiska dagen 1996 när vi gick om främsta konkurrenten Expressen och blev störst.